Storåen

Vi starter i Storåen… 

Fiskeriet i åen kræver du enten er medlem eller køber dagkort. Det gode stræk starter fra Holstebro til Vemb hvor åen løber ud i Nissum fjord. Vi snakker om ca. 25 km å. 

2 foreninger bestyrer vandet. Holstebro Omegens Fiskeriforening og Vemb lystfisker forening. Dagkort købes på Dagkort.dk eller ved at vælge menupunktet fiskekort under fanen Lystfiskeri.

Dagkort til Vemb vandet kan dog også købes ved Brugsen i Vemb by.  

Der er kvote på laksen så her er det vigtigt du følger med på SVS.dk. Det er ligeledes her du SKAL indmelde din fisk. Dette har du pligt til. Køber du dagkort til Vemb vandet må du ikke hjemtage laks. 

3 typer fiskeri bedrives i Storåen. Ormefiskeri, spinnefiskeri og fluefiskeri. Du kan her på siden se de fluer vi fisker med. 

Under fiskeriet er der 2 regler du SKAL følge. Klem modhagen ind og anvend cirkelkrog når du fisker orm. 

De fleste ormefiskere undlader proppen og fisker kun med belastning og orm. På lav vand ca 5 gram og 15 gram ved meget vand. Det vigtige er at ormen hopper over bunden. 

Den mest udbredte fiskeform er spin. Condom spinnere er meget populærer. 15 til 25 gram bruges af de fleste. Fisker du opstrøms så husk du har vigepligt for en nedstrøms fisker. 

Fluefiskeriet kan være en udfordring men når det lykkedes er glæden stor. Største laks på flue i Danmark er taget netop i Storåen på en lille Beiss flue tilbage i 2009. Fisken er udstoppet og hænger i Outdoorxperten i Holstebro. 

Åen er smal og forholdsvis langsom. Det betyder at du skal fiske med korte skydehoveder under 10 meter. Et kort forfang på ca. en meter i 0.35 til 0.40 diameter. Du skal fiske dybt men aktivt. Små korte indtag når fluen er nær bunden. Huske endelig at fiske egen side af. Du kan med fordel anvende en enkeltkrog efter fluen. Så undgår du at hænge i skidt og grøde. Gul, rød og sort er virkelig gode flue farver. 

Du kan med fordel bruges korte tohånds stænger op til 13 fod eller enhånds stang.

Se filmen herunder og få alle de gode tips og tricks til at få en af de flotte laks på krogen.